Atelier LOKAAL

Onderweg voor kunsteducatie

Lessen voor docenten

Lessen voor docenten

Atelier Lokaal biedt op uw locatie lessen aan voor leerkrachten primair onderwijs en docenten voortgezet onderwijs. In overleg met de school wordt een lezing, workshop of lessenserie op maat gemaakt. Dit kan variƫren van ondersteuning van het kunstonderwijs tot een teamuitje. Bij deze een overzicht aan mogelijkheden en prijs. Speelt er een andere vraag, wordt een offerte op maat gemaakt.

Lezing voor het team primair onderwijs:  Hoe beoordeel je beeldend werk van je leerlingen?

Korte beeldende oefening met de groep als start, Lezing: Hoe beoordeel je beeldend werk van je leerlingen?   Bespreken werkstukken gemaakt aan het begin van de lezing door het team, bespreken opdrachten beeldend gemaakt door  leerlingen (ingebracht door leerkrachten), vragenrondje. 

Kosten voor 2 uur op locatie inclusief materiaalgebruik en btw €198,-exclusief reiskosten 19ct per km vanaf Lekkerkerk.

 

Lezing voor het team primair onderwijs:  Wat is de toegevoegde waarde van kunst in het basisonderwijs?

Korte beeldende oefening met de groep als start, Lezing: Wat is de toegevoegde waarde van kunst in het basisonderwijs?    Oefening creatief denken. Bespreken beeldende oefening, vragenrondje.
Kosten voor 2 uur op locatie inclusief materiaalgebruik en btw €198- exclusief reiskosten 19ct per km vanaf Lekkerkerk. 

  

Workshop voor het team, primair en voortgezet onderwijs: Kunst(enaar) in de klas

Hoe komt een kunstenaar tot een idee, waar is het begin en wat gebeurt er dan?  Aan de hand van mijn werk als kunstenaar neem ik het team mee in de wereld van de verbeelding. Met korte oefeningen, schetsen, en het maken van een beeldend  werk, wat bij elkaar een totaal kunstwerk wordt. Als afsluting wordt het werk gepresenteerd en besproken. 

Kosten voor een twee uur durende workshop op locatie, uitgaande van 15 personen, inclusief materiaalgebruik en btw €300,- exclusief reiskosten 19ct per km vanaf Lekkerkerk.