Atelier LOKAAL

Onderweg voor kunsteducatie

Schilderen voor de samenloop voor hoop.

In samenwerking met bibliotheek Lekkerkerk organiseert Ina Hoeneveld twee schilderworkshops op vrijdagmiddag 17 mei. De gehele opbrengst van de workshops gaan naar de actie “Samenloop voor hoop” KWF kankerbestrijding.

 

Voor volwassenen vindt een workshop aquarel plaats op vrijdagmiddag 17 mei van 14:00 tot 15:00. Onderwerp van deze workshop is bloemen schilderen in aquarel.  Diverse paarse bloemen (kleursymbool van de loop) staan klaar om als onderwerp te worden geschilderd. Schilders ervaring is geen vereiste, het plezier staat voorop. Kunstdocente en kunstenares Ina Hoeneveld helpt u waar nodig. Eenieder gaat aan het eind van de workshop met een kunstwerk naar huis.  Kosten voor de workshop inclusief materiaalgebruik, koffie en een koekje zijn €12,50   Het is raadzaam u vooraf aan te melden bij info@atelierlokaal.nl

Voor kinderen vindt een workshop fantasiedieren tekenen en schilderen plaats op vrijdagmiddag 17 mei van 15:30 tot 16:30. De fantasie van de kinderen wordt geprikkeld door verhalen te delen en met de kinderen te onderzoeken hoe dieren in je fantasie er uit kunnen zien. Met behulp van collage, teken en schildermateriaal gaan de kinderen aan de slag. Kinderen vanaf 6 t/m 12 zijn van harte welkom om bij deze workshop aan te schuiven.  Kosten voor de workshop inclusief materiaalgebruik, en wat lekkers te eten en drinken zijn €10,-   Het is raadzaam uw kind vooraf aan te melden bij info@atelierlokaal.nl

Zomerschool schilderen geinspireerd door werk van Vincent van Gogh

Schilderlessen geïnspireerd door de kunstwerken van Vincent van Gogh

Vrijdagochtenden van 9:30 tot 12:00 in en om AC de Buurtschuur Tiendweg west 12W Lekkerkerk

Iedere les staat een ander kunstwerk van Vincent van Gogh centraal. Het onderwerp, kleurgebruik of werkwijze vormen een uitgangspunt voor een eigen werk. Tijdens de lessen worden vorm, toon, kleur en compositie behandeld. Er wordt gewerkt met houtskool en acrylverf. Gedurende de lessen krijgt u diverse aanwijzingen over het gebruik van materiaal en techniek. De lessen zijn exclusief materiaal en ondergrond. 

Prijs: €145,- voor 9 lessen of €17,50 per les.

De lessen zijn inclusief inspiratiemateriaal, koffie en thee. Exclusief materiaal. Tegen bijbetaling van 5 euro per les kunt u gebruik maken van het materiaal van het atelier. Aanmelden kan via de pagina http://www.atelierlokaal.nl/tekenen-en-schilderen/zomerschool1.html

Zomerschool beeldhouwen

Beeldhouwlessen geïnspireerd door bekende beeldhouwwerken uit de 20e eeuw.

Maandagmiddagen van 13:30 tot 16:00 in en om de zorgboerderij “De groene heul” Benedenheulseweg 17 te Stolwijk.

Iedere les staat een ander kunstwerk uit de 20e eeuw centraal. Het onderwerp, materiaalgebruik en werkwijze van het kunstwerk worden tijdens de les behandeld. Gekeken word wat hiervan is mee te nemen naar uw eigen werk. Beeldhouwen is een traag proces. U kunt zich laten inspireren door één van de aangegeven kunstwerken. Uiteraard staat het u ook vrij om eigen ideeën uit te werken.  Gedurende de lessen krijgt u aanwijzingen over vormgeving, het gebruik van materiaal en gereedschap. De lessen zijn exclusief materiaal. Inclusief gebruik gereedschap.  Wanneer u uw eigen gereedschap meeneemt raad ik u aan dit te merken.

Prijs: €145,- voor 9 lessen of €17,50 per les.

De lessen zijn inclusief inspiratiemateriaal, koffie en thee.

Exclusief materiaal. Aanmelden kan via de volgende pagina: http://www.atelierlokaal.nl/tekenen-en-schilderen/zomerschool3.html

Zomerschool schilderen geinspireerd door de Impressionisten

Schilderlessen geïnspireerd door de kunstwerken van de impressionisten.

Maandagmiddagen in juli en augustus van 13:30 tot 16:00 in en om de zorgboerderij “De groene heul” Benedenheulseweg 17 te Stolwijk.

Iedere les staat een ander kunstwerk van de impressionisten centraal. Het onderwerp, kleurgebruik of werkwijze vormen een uitgangspunt voor een eigen werk. Tijdens de lessen worden vorm, toon, kleur en compositie behandeld. Er wordt gewerkt met houtskool, aquarel en acrylverf. Gedurende de lessen krijgt u diverse aanwijzingen over het gebruik van materiaal en techniek. De lessen zijn exclusief materiaal en ondergrond.  
Prijs: €145,- voor 9 lessen of €17,50 per les.
De lessen zijn inclusief inspiratiemateriaal, koffie en thee. Exclusief materiaal. Tegen bijbetaling van 5 euro per les kunt u gebruik maken van het materiaal van het atelier.

Aanmelden kan via de pagina http://www.atelierlokaal.nl/tekenen-en-schilderen/zomerschool2.html
 

workshop KLEUR

Voor wie meer wil weten over de werking van kleur, kleuren mengen en kleurcontrasten kan zich nog aanmelden voor de workshop kleur.

Expositie cursisten Atelier Lokaal in de Tuyter te Krimpen aan den IJssel

Van 10 april tot en met 19 mei exposeren cursisten van Atelier Lokaal in de Tuyter te Krimpen aan den IJssel. De vijftien cursisten van Ina Hoeneveld komen wekelijks bijeen op de woensdagmorgen in het Cultuurhuis te Krimpen aan de Lek voor de cursus kunstanalyse. Bij deze cursus leer je aan de hand van voorbeelden uit de kunstgeschiedenis een eigen teken of schilderstijl te ontwikkelen. De nadruk van dit schilderseizoen kwam op een eindexpositie te liggen. Een expositie waarbij eenieder zijn eigen stijl en werkwijze laat zien.

Voor bezoekers van de expositie is er van alles rondom de expositie te beleven. Wie beter naar kunst wil leren kijken kan meedoen met de Masterclass tijdens de finissage.  Ook is er een prijsvraag samengesteld. De schilderpaletten van de kunstenaars staan tentoongesteld in de vitrinekasten. Eenieder die de juiste combinatie van paletten en kunstenaars weet te maken, maakt kans op een prijs. Daarnaast is er voor liefhebbers van inkleuren een gratis kleurplaat op te halen naar aanleiding van een kunstwerk van Ben van der Wal.

Gezien de grootte van de groep zal de expositie halverwege de expositieperiode worden gewisseld. Werken van Tineke Dijkstra, Ilse Jonker, Hanny Girmscheid, Leo Ros, Ilse Verwei en Margreet Wols, zijn tijdens de eerste periode van 10 april tot en met 28 april te zien aan de wand. Joukje van den Berg, Ina Bunk, Janke Deelman, Cees de Groot, Ans de Jong, Ben van der Wal en Annet van Zutphen exposeren de tweede periode van 29 april tot en met 19 mei hun teken en schilderwerk.  Het werk van Yvonne Bijl en Anita van Ast is de gehele expositie te zien in de vitrinekasten.  

De Vernissage met aandacht voor het werk van de eerste groep kunstenaars is gehouden op zondagmiddag 14 april van 14:00 tot 16:00 uur.  Tijdens de finissage op zondagmiddag 19 mei van 14:00 tot 16:00 uur staat het werk van de tweede groep kunstenaars centraal.

Expositie "verborgen boodschap" december 2018

Vanaf donderdag 6 december 2018 tot 25 januari 2019 te zien in Cultuurhuis Krimpen aan de Lek en Bibliotheek Lekkerkerk werk van Anita van Ast, schilderwerk van de vrouwengroep van de koffieochtenden Lekkerkerk, beelden van Ina Hoeneveld, collageschilderijen van Marina Tramper, tekeningen van Parisa Akbarzadehpoladi en mixed media van Leon Hoeneveld.

Vanwege de boodschap die in de werken verstopt zit heeft de expositie de werktitel "verborgen boodschap". Elk werk heeft een eigen boodschap en het is aan de kijker om de werken te ontcijferen, om te zien waar het precies over gaat.

Het werk van Marina en Leon is te zien in de bibliotheek van Lekkerkerk. Het werk van Anita, Ina, Parisa en de vrouwengroep is te zien in het Cultuurhuis Krimpen aan de Lek.

De officiële opening van de tentoonstelling is dinsdag 11 december van 16:00 tot 17:00 in het Cultuurhuis. Iedereen is welkom.

Kinderatelier Lekkerkerk gaat donderdag 30 augustus van start

Lijkt het je leuk om een les mee te maken? Je bent welkom (na aanmelding via info@atelierlokaal.nl) op 30 augustus van 16:00 tot 17:30 in Obs Het Schateiland.

De site is bijgewerkt voor seizoen 2018 2019.

Schrijf je nu in voor een cursus. Lessen voor volwassenen starten vanaf september 2018. De kinder en jongerenateliers start vanaf 30 augustus 2018.

Het mobiele atelier aanwezig bij het Food en Kunstfestival.

Het mobiele atelier was afgelopen 30 juni aanwezig bij het food en kunstfestival in de Loet bij Lekkerkerk. Heel veel bezoekers zijn aangeschoven bij de schilderlunch en het schilderdiner. Daarnaast werd er achter de ezels volop “lekker” geschilderd.