Atelier LOKAAL

Onderweg voor kunsteducatie

Ik stel me voor

Ik stel me voor

Welkom op de site van Atelier LOKAAL.  Op de site kunt u vooral vinden wat ik doe. 

Maar wellicht bent u ook benieuwd naar wie ik ben? In een paar woorden:

 

KLEURGEEL ZELFSTANDIG ONDERNEMEND ORGANISCH ZACHTEMATERIALEN KUNSTLIEFHEBBER WAARNEMEND BREEDPALET KUNSTDOCENT ALLELEEFTIJDEN VERDERKIJKEN CULTUURCOACH VERF KLEURONDERZOEKER OPENBLIK KLEI ANALYTISCH   SAMENWERKING MOBIEL en ONDERWEG

 

Ik ben Ina Verkaik. In 1967 geboren in Lekkerkerk. Na mijn studie voor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving ben ik in 1997 gestart met aquarellessen in de Loet in Lekkerkerk. Al snel groeide de belangstelling en kon ik na wat jaren losse ruimtes te huren in 2002 een eigen atelier betrekken aan de Jan Tomstraat te Lekkerkerk. Na 16 jaar op een vaste locatie gewerkt te hebben, trok de vrijheid me naar een andere opzet van werken. In december 2017 heb ik de deuren van het atelier gesloten en ben ik in januari 2018 in mijn mobiel atelier gestapt om vandaaruit op locatie aan de slag te gaan. 

 

Ik organiseer en verzorg nu lessen tekenen en schilderen voor volwassenen op diverse locaties in de Krimpenerwaard. Lessen beeldende kunst voor kinderen en jongeren vinden plaats in openbare basisscholen in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. 

 

Als vakdocent word ik zowel door primair onderwijs, als door het voortgezet onderwijs uitgenodigd om lessen beeldend te bedenken en verzorgen. En niet alleen voor de leerlingen.

Sinds 2018 ben ik actief als coach cultuureducatie met kwaliteit om leerkrachten uit het basisonderwijs te ondersteunen bij het versterken van cultuuronderwijs.